Sport/Sportmassage

Sportmassage

Een goede massage is heerlijk. Het helpt je ontspannen, zorgt ervoor dat stress vermindert en maakt je spieren los. Het is meer dan alleen een goed gevoel, professionele massages kunnen wonderen doen bij lichamelijke klachten en ze kunnen ervoor zorgen dat je flexibeler wordt. Daarom is het voor sporters een wondermiddel tegen blessures. Topsporters weten al langer dat professionele massages een essentieel onderdeel van je training zijn. Wil je je graag specialiseren in sportmassage en sporters helpen het beste van zichzelf te geven? Dan zit je zeker goed met deze praktijkgerichte opleidingen!

Tijdens de opleidingen ontdek je alles over het genezen en voorkomen van blessures bij sporters. Je leert over de anatomie van de mens, hoe spieren werken, de verschillende massagetechnieken en nog veel meer. Neem eens een kijkje in het aanbod en ontdek de cursus die het beste bij jou past!

alle technieken in de vingers

les van professionele masseurs

een job die herstel bevordert

een topjob in handen

voor sportieve masseurs

van taping tot bracci massage

anatomie & fysiologie

verschillende soorten massage

een flexibele carrière

up-to-date massagetechnieken


allCoursesWithinSubtheme Sportmassage

Sportmassage

Bracci Massage

Bracci Massage , cpProfessionWithFuture

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

availableVia

Sportmassage

Massage Expert - Topsporters

Massage Expert - Topsporters, verzorg sporters als een pro

De cursus Massage Expert - Topsporters helpt je je dromen verwezenlijken.

availableVia

Massagetherapeut, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Massage en word veelzijdig Massagetherapeut.

Sportmassage

Massagetherapeut - Topsporters

Massagetherapeut - Topsporters, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Massagetherapie Topsport en word veelzijdig masseur.

availableVia

Sportmassage

Medical Taping

Medical Taping, verzorg je klanten met taping

Volg de opleiding Medical Taping en word een krak in je vak als Massagetherapeut.

availableVia

Sportmasseur, help sporters hun spieren te verzorgen

Schrijf je in voor de cursus Sportmasseur en word veelzijdig masseur.


beSureOfYourFuture

Om het maximale uit hun lichaam halen, hebben sporters nood aan professionele massages. Een goede sportmassage zorgt ervoor dat de spieren zich sneller herstellen, de gewrichten flexibeler wordt en blessures worden vermeden. Tijdens deze opleidingen leer jij hoe je sporters optimaal kan helpen met doelgerichte sportmassages. Je identificeert problemen en weet hoe je ze aanpakt. Jouw diploma vergroot bovendien je kansen op de arbeidsmarkt exponentieel. Je toont dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten.  

We laten vaak een sportmasseur langskomen om onze spelers te behandelen voor of na een belangrijke wedstrijd, of wanneer een speler een blessure heeft opgelopen. Het is belangrijk dat de masseur veel kennis heeft van de anatomie van de mens, zodat hij of zij weet welke massagetechnieken toegepast moeten worden. Elke sport en elk geval is uniek, en vereist dan ook een specifieke aanpak. Die kennis krijg je alleen wanneer je een professionele opleiding gevolgd hebt. - employerSpeaks

Sportmassage

trendsCapitalized

We zien vaak dat mensen beginnen als sportmasseur zonder de nodige opleiding te volgen. Ze volgen een traditionele massagecursus en denken dat dat wel volstaat. Maar dat is zeker niet aan te raden. Als sportmasseur kan je heel wat pijn verlichten en problemen verhelpen, maar als een sportmasseur niet exact weet wat hij aan het doen is, dan kunnen er ook nefaste dingen gebeuren. Een goede opleiding is absoluut noodzakelijk als je als sportmasseur aan de slag wilt.

Sportmassage, hundredPercentOfTheTime

Het is al meermaals wetenschappelijk bewezen dat massages tal van positieve effecten hebben op het lichaam. Zowel voor als na het sporten helpt het om de spieren te ontspannen en herstel te triggeren. Daarom is het tegenwoordig bij bijna elke topsporter een essentieel onderdeel van hun trainingsschema.

Ik volgde de cursus Massagetherapeut voor Topsporters. Dankzij die cursus weet ik perfect hoe ik met verschillende massagetechnieken topsporters kan behandelen. Omdat de cursus zo praktijkgericht is, kon ik meteen aan de slag gaan. De eerste klanten aantrekken was het moeilijkste, maar eens ik enkele tevreden klanten had die hun ervaringen deelden met hun vrienden, is de bal aan het rollen geraakt. Nu is mijn klantenbestand groot genoeg om er mijn voltijdse job van te maken. Ik moet soms zelfs klanten doorverwijzen naar een collega, omdat mijn planning te vol zit. Aan iedereen die als sportmasseur wil beginnen zou ik zeggen: ga ervoor! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Mensen vragen vaak of ze voor onze cursussen Sportmassage al veel moeten weten over massage of ervaring hebben. Dat is zeker niet vereist voor deze cursussen. Als je graag met je handen werkt en veel motivatie hebt, dan is dat al meer dan genoeg. De rest leer je in de cursus wel, van de basiskennis tot de gevorderde details. De lessen zijn praktijkgericht, met alleen de theorie die je echt nodig hebt om aan de slag te gaan. Zo heb jij het masseren snel onder de knie en kan je vlot starten als sportmasseur!

niceToKnowHeader

  • Sportmassage helpt de sporter beter én langer te slapen.
  • Het is bewezen dat sportmassage de hersteltijd na een blessure korter maakt.
  • Massage helpt ook voor een betere flexibiliteit en betere prestaties.
  • Het zorgt voor een vermindering van spanning op de spieren en spierpijn.