Hoe Anja na haar studies zelf docent werd

02/09/2021

Van student tot docent: hoe het begon
 
Anja’s carrière bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs begon toen ze haar opleiding Rechten combineerde met de thuisstudies Personal Coach en Afslankingsconsulent. Zelf omschrijft ze haar ervaring als volgt: “ik heb steeds de thuisstudies gekozen. Zelfstudie ging voor mij goed. Ik kreeg een hele boterham aan nieuwe informatie die praktisch was toegelicht wat maakte dat zowel het studeren als het examen goed verliepen.”
 
Nadat ze zowel haar master in de Rechten als haar opleidingen bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs met glans had afgerond, startte Anja in 2020 haar eigen bedrijf: GSFit.
Bij GSFit biedt ze personal coaching aan met een focus op “het doorbreken van de ongezonde effecten van sociale media op het lichaamsbeeld van mensen en in plaats daarvan te focussen op een gezonde geest, lichaam en ziel.” 
 
Dit doel en haar kennis wil Anja ook delen met anderen. Toen ze op onze vacature voor toekomstige docenten botste, waagde ze dan ook haar kans. En wat zijn wij blij dat ze die stap heeft genomen. Na een fijn kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat Anja een mooie aanwinst is voor ons docententeam. Momenteel begeleidt ze de studenten van de thuisstudies Natuurvoeding en Sportvoedingsadviseur met een zelf geschreven handboek, vol enthousiasme en praktische tips en tricks.
 

Recht, fitness en voeding
 
Anja startte haar opleiding bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs uit een groeiende interesse in fitness en voeding, met als doel haar twee passies - recht en voeding - te harmoniseren. En dit is haar gelukt! Naast voedingsadviseur en gezondheidscoach in haar eigen bedrijf GSFit is Anja ook juridisch adviseur voor Levensmiddelenwetgeving. Hierbij is ze bezig met alles wat met de juridische kant van voeding te maken heeft. Ook in haar cursussen Natuurvoeding en Sportvoedingsadviseur zit deze passie voor voedingsrecht verwerkt. Wie bij Anja een thuisstudie volgt, is dus voorzien van een totaalpakket.

Gezondheidscoach bij GSFit
 
Bij GSFit begeleidt Anja als gezondheidscoach haar klanten met het behalen van gestelde doelen en het behouden van resultaten. Zelf omschrijft ze haar werkmethode als volgt: “we ondersteunen onze toppers om een nieuwe levensstijl te ontwikkelen die hen een sterk, fit en gezond lichaam geeft dat past bij hun sterke persoonlijkheid.” 
 
Deze werkmethode komt ook terug in de thuisstudies die Anja verzorgt voor onze school. Bij zowel Natuurvoeding als Sportvoedingsadviseur ligt de nadruk op het uitbouwen van een gezond en evenwichtig voedingspatroon en het ontwikkelen van een evenwichtige levensstijl. 
 
Leuk om te weten: Anja biedt ook enkele stageplaatsen aan bij GSFit waarbij ze haar studenten de kans geeft om een maand lang mee te draaien, de handen uit de mouwen te steken en de theoriekennis voor het eerst ook toe te passen in de praktijk. Zeker een aanrader!

Volg jij straks een thuisstudie bij Anja?
 
Dan heeft zij nog een tip voor jou! Of je nu kiest voor de opleiding Natuurvoeding, Sportvoedingsadviseur of allebei, “haal het meeste uit je studies op een praktische manier. Veel kunnen leren is een aangename kwaliteit, maar enkel diegenen die nieuwe kennis kunnen toepassen en gebruiken om een meerwaarde te creëren, benutten een cursus effectief 100%. Hard werken loont.”
 
Bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs word je als student begeleid door docenten zoals Anja met jarenlange ervaring en passie voor hun vak. Je bent verzekerd van een professioneel gerichte opleiding met begeleiding op maat. Onze thuisstudies zijn speciaal ontworpen zodat jij deze op je eigen tempo kan studeren. Heb je hier en daar hulp nodig? Via onze eCampus heb je gedurende 1 jaar begeleiding van een ervaren docent en kan je oefeningen maken, filmpjes bekijken en zoveel meer. Je plant je examen vervolgens in wanneer dat past voor jou binnen een periode van 5 jaar. Op deze manier kan je je traject volledig op maat uitstippelen.
 
Zin om docent te worden en jouw passie te delen?

Wil jij net als Anja jouw ervaring en kennis delen met anderen en heb je reeds ervaring opgedaan als zelfstandige of zelfstandige in bijberoep? Waag dan zeker ook je kans en stuur ons jouw CV en motivatiebrief. Bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs is altijd plaats voor enthousiaste en gemotiveerde docenten!


relatedBlogs

Het avontuur van Wendy: van bediende tot zelfstandige barista

Alles wat je moet weten over Sportmasseur worden

Hoe verkoop je jezelf als personal trainer - 4 tipspreviousLabel

Acht redenen waarom geluk op de werkvloer zo belangrijk is

nextLabel

Alumni Sekscounselor: Mieke Schrijvers

relatedCourses


Afslankingsconsulent

Volg de opleiding Afslankingsconsulent en word een krak als Afslankingsconsulent.

Natuurvoeding

Schrijf je in voor de opleiding Natuurvoeding en ontdek de kracht van de natuur.

Personal Coach

Volg de opleiding Personal Coach en word een krak in je vak als Personal Coach.

Afslankingsconsulent

Schrijf je in voor de cursus Afslankingsconsulent en word veelzijdig voedingsconsulent.

Gezondheidscoach Allround

Ga voor de studie Gezondheid en lanceer je carrière als Gezondheidscoach.

blogTags


ThuisstudieZelfstudieErvaren docentenSportvoedingNatuurvoedingFitnessRechtVoedingsrechtGezondheidscoachPraktijkgerichtAfslankingsconsulentPersonal coachAfstandsonderwijsCentrum voor afstandsonderwijsVolwassenenonderwijs

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0